Zorgverzekering en vergoeding

Zorgverzekering en homeopathie

Zorgverzekeraars vergoeden de kosten voor homeopathische geneesmiddelen en consulten uit de aanvullende verzekering. Er zijn forse onderlinge verschillen in de vergoedingen. Wie niet tevreden is over de vergoeding door de zorgverzekeraar kan eventueel van verzekeraar veranderen.

Vergelijking vergoedingen voor homeopathie

De vergoedingen voor homeopathie verschillen enorm per zorgverzekeraar. Op de website zorgverzekeringwijzer.nl kunt u verzekeraars vergelijken. Het is zaak om de verschillende polissen goed te vergelijken bij het kiezen van een aanvullende verzekering. Elk jaar veranderen verzekeraars hun vergoedingen. Dat maakt de keus niet gemakkelijker. U kunt ook elk jaar overstappen naar een anderezorgverzekeraar.

Ook op www.kiesbeter.nl kunt u informatie vinden over alle vergoedingen en voorwaarden van de zorgverzekeraars.

Vergoeding homeopathische geneesmiddelen

Homeopathische geneesmiddelen die in Nederland zijn geregistreerd, worden altijd vergoed uit de aanvullende verzekering, binnen de bepalingen van uw polis.

Niet-geregistreerde homeopathische geneesmiddelen worden door sommige verzekeraars vergoed als ze door een arts zijn voorgeschreven. Helaas, steeds minder verzekeraars vergoeden deze niet-geregistreerde homeopathische geneesmiddelen.
Als u problemen ondervindt bij de vergoeding van niet-geregistreerde geneesmiddelen op recept, heeft het soms zin om een hier bezwaar tegen te maken. Voor patiënten van de artsenpraktijk homeopathie Oosterbeek is een voorbeeldbrief voorhanden.
Niet-geregistreerde homeopathisch geneesmiddelen op recept zijn van goede kwaliteit en veilig als u ze volgens voorschrift gebruikt.

Vergoeding van consulten

Bij veel zorgverzekeraars worden consulten homeopathie geheel of gedeeltelijk vergoed uit de aanvullende verzekering als de behandeling is verricht door een arts, of door een behandelaar die lid is van de Artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde (AVIG). Lees uw polis er op na.